לטיפול זוגי רצוי וכדאי להגיע בשניים ואין זה מתאפשר תמיד. לרוב מי שמביא את הקושי או הסירוב להתחיל טיפול הוא הגבר. גם בפניה הטלפונית לקבלת טיפול זוגילרוב הנשים הן היוזמות והפונות לבקשת עזרה. הסיבה לכך היא גם סיבה חברתית וגם סיבה רגשית.
לגברים קשה יותר להביע קושי רגשי ולהודות שהם זקוקים לעזרה ועוד יותר קשה כאשר מדובר בעיה בזוגיות. בטיפול הזוגי ישנה חשיבות גדולה בהגעה בשניים. במפגש הטיפולי מביאים איתם בני הזוג את הקורות אותם בבית. את סוגי התקשורת, השפה, המילוליות, טון הדיבור, הבעות הפנים ועוד…
“הסטינג” הטיפולי מאפשר לבני הזוג להביא את עצמם באופן הרגיל והמטפלת הזוגית לומדת להכיר את הסגנונות השונים אותם מביאים בני הזוג ולעשות התערבות טיפולית לקראת שינוי.
אז איך עוזרים לגבר להגיע לטיפול זוגי ?
הדרך לעזור למי שמתקשה היא לנסות קודם להבין את מקור הקושי ולהתייחס אליו. במידה וישנה תקשורת שמאפשרת אז כדאי לבקש מבן הזוג לספר איך הוא מרגיש ולתת לו להתבטא ללא שיפוטיות וביקורת, רק להקשיב.
לאחר שסיפר לומר שאתן מבינות את הקושי/דאגה/התעקשות וחשבו ביחד על דרכים לעקוף או להתגבר על זה. אחר כך שתפו אותו בהרגשה שלכן ולמה אתן כן רוצות ללכת לטיפול זוגי. הדבר החשוב הוא לא להיכנס למאבקי כוח כי זה רק ירחיק את בן הזוג עוד יותר מטיפול.
אפשרות נוספת היא להזמין את בן הזוג למפגש גם כאשר אתן יודעות שאינו מעוניין ולבקש שישקול בכל זאת לבוא. מדובר בהצעה, בקשה שלכן וגם במקרה הזה לא להיכנס איתו למאבקי כוח ושליטה אלא לומר “החלטתי ללכת לטיפול כי אני מרגישה שאנחנו צריכים עזרה טיפולית כדי לשפר את (התקשורת, מיניות, וכו…) שלנו. הפגישה היא אצל… ביום… ושעה…”
למרות שחשוב וכדאי יותר להגיע לטיפול הזוגי ביחד מומלץ במידה ובן הזוג לא השתכנע, להגיע לבד. מעצם ההגעה לבד את מעבירה לבן זוגך מסר שהזוגיות חשובה לך ואת מוכנה לקבל עזרה וללמוד איך לעשות את השינוי כל שיהיה במה שראוי שינוי.בן הזוג גם יחוש שישנו שינוי וזה ידרבן אותו אולי להגיע גם כן וגם אם לא ידרבן, ישנם גברים שיגיעו לבסוף רק בשביל הסקרנות….