טיפול משפחתי מתאים לכל משפחה שיש לה קושי שאינו קשור רק לבני הזוג. זוג עם ילדים שעובר תהליך פרידה וגירושין קרוב לוודאי זקוק יהיה לעזרה. לטיפול משפחתי מגיעה המשפחה בהרכבים שונים על פי הצורך ומשוחחים על הקשיים מבית.
רעיון הטיפול המשפחתי הוא שחדר הטיפולים מתפקד כמו “הסלון הביתי” ומה שקורה ונאמר בבית יקרה גם בחדר בנוכחות המטפלת הזוגית-משפחתית. בני זוג שמחליטים להתגרש (זוג עם ילדים) צריכים לדאוג לרווחת הילדים בתחילה ולנסות להקל את תהליך הפרידה עליהם. יש כמה אפשרויות לשילוב הטיפול המשפחתי והדרך תלויה ביחסים בין בני הזוג וביכולת התקשורת שלהם.
אפשרות אחת היא לקבל הדרכה (לזוג בלבד) לדרך בשורת הגירושין. ישנה חשיבות גדולה לאיך זה נאמר ובהדרכה נכונה אפשר להקל מאד את ההרגשה של הילדים ושל הזוג המבשר. לאחר מכן הילדים יזדקקו לתמיכה ומקום להביע את הרגשות שלהם וכאשר ההורים יודעים מה הילד מרגיש הם יכולים לעזור לו להתגבר.
ילדים רבים מפנימים את הכאב שלהם כי הם לא רוצים “להטריד את ההורים” הם צופים בהורים שמתמודדים עם השינוי ואינם רוצים להיות מעמסה. ההתנהגות הזו לעיתים אינה מודעת אפילו. בטיפול המשפחתי אחרי הגירושין כדאי להגיע כל הורה והילדים בנפרד. מכיוון שהסטינג בבית השתנה צריך גם בטיפול לנהוג בדומה לבית.
עם זאת חשוב וכדאי שההורים יתגייסו ויגיעו יחד ללא הילדים כדי להמשיך לקבל תמיכה ויוכלו באופן הזה להיות לעזר לילדים. במידה והתקשורת בין ההורים אינה מאפשרת פגישה משותפת אז כדאי להגיע כל הורה בנפרד עם הילדים ובמידה ויש התנגדות של אחד מבני הזוג, ללכת לבד.
המטפלת המשפחתית על פי הצורך תזמין גם את הילדים לבדם ללא ההורים. זו הזדמנות לשוחח איתם מבלי שירגישו “מחויבים” להורים ויוכלו להתבטא בחופש. בעזרת תמיכה ועזרה בטיפול הזוגי יש אפשרות לצמצם את הקושי שבגירושין, להתאושש ולהגיע לשגרה חדשה שתהיה טובה גם כן.